×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

love

wha is love?

× وبلاگم بر گرفته از یک سری مطالب کلی در مورد هم چیز می باشد
×

آدرس وبلاگ من

economist.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/mb1366

آشنایی با کیبورد

کيبرد هم همچنين يک ساز است و از خانواده سازهاي کلاويه اي. ساز کلاويه اي سازي است که روش نواختنش بوسيله ي کلاوي ها انجام ميشود. کلاوي يک کليد اهرمي مخصوص براي نواختن نت هاي موسيقي است که همشکل خانواده سازهاي پيانو و انواع ديگر کار ميکند. پيانو - ارگ کليسا - ارگان فلوت - ملوديکا - هارپسيکورد - آکاردئون همه نمونه هايي از سازهاي طبيعيه کلاويه اي هستند که با برق کار نميکنند و تاريخشون قدمت بيشتري نسبت به کيبردهاي امروزي داره.

اما کيبردهاي امروزي ديگه تفاوت هاي عمده اي با اون سازها دارند و دیگه تنها يک ساز نيستند و مجموعه ای از موسیقی و سازهای مختلف هستند.من هميشه گفتم که کيبرد نميتونه هيچ سازي رو مثل طبيعيش اجرا کنه ولي در عين حال هيچ سازي هم به کاملي و متنوع بودن کيبرد نيست. انواع سازها با امکانات تغیری و تنظیمی متنوع همراه با همنوازی آنها به هر شکلی که شما میخواهید.


امروزه ديگه کيبردهاي الکترونيک تنها کار نوازندگي رو انجام نميدن. قبل از توضيح اين مطلب بايد بگم که کيبرد ها انواع و اقسام دارند و کلا هر ساز کلاويه اي رو که با برق کار بکنه شامل ميشن.
مثل انواع الکترو پيانو
سازي به نام کلاوي
پيانو هايي که با برق کار ميکنند
و...

اما کيبردها در جهت کاربردي 4 نوع دارند:
سينت سازر Synth Sizer
سکووانسر Sequencer
ارنجر Arranger
میدی کیبرد Midi Keyboard

سينت سازر ، مخصوص صدا سازي هست و قدرت و امکاناتش در صداسازي بيشتره.
سکووانسر ، مخصوص آهنسازي هست و قدرت وامکاناتش در آهنگسازي بيشتره.
ارنجر ، همونطور که از اسمش پيداست کارش چيدمان و آماده سازيه نواختن است. ودارای سرعت عمل بیشتری برای کارهای زنده است که با یک کیبرد ارنجر میتونید یک آهنگ کامل رو بنوازید.
میدی کیبرد ، خودش بتنهایی کاری انجام نمیده و با اتصال به کامپیوتر روی نرم افزارهای اهنگسازی مناسب میشه باهاشون نواخت و توی نرم افزار ضپط کرد.

در حال حاظر اکثر اين کيبردها ترکيبي از خصوصيات يکديگر رو دارند و فقط جزئيات حذف شده ولي با اين حال بيشترين کاربر و مشتري در کشور ما مربوط به نوع ارنجر است و اين بعلت نوع استفاده اون در اجراهای زنده است.
مثلا از یک کیبرد سینت سایزر یا سکووانسر نمیشه در یک اجرای زنده برای نواختن کامل آهنگ استفاده کرد و ریتم و آکورد و صدا رو در یک زمان همراه با امکانات دیگه ی کامل کننده بکار برد. والبته خوب مطمئن هم باشید که صداهایی هم که یک سینت سایزر تولید میکنه خیلی بهتر و زیبا تر است از یک کیبرد ارنجر. همینطور آهنگسازی با سکووانسرها حرفه ای تر و کاملتره.

استفاده از کیبرد:
خوب حالا که فرق انواع کیبردها رو بطور کلی گفتم می تونم بهتر امکانات و استفاده های کیبرد رو بگم.
باید بگم براستی هر کسی سازش رو دوست داره و اگر اون رو خوب بنوازه مطمئنن به اون عشق می ورزه ، ولی در مورد کیبرد کمی عشق ورزیدن میتونه بیشتر باشه وبه یک نیاز تبدیل بشه. حالا این نیاز میتونه روحی باشه، میتونه کاری و مادی باشه، ومیتونه حتی اجتماعی و کاری باشه. میتونه در مورد نواختن موسیقی باشه، یا درمورد ساختن اجزاء موسیقی باشه ، مثل ساختن ریتم-ساختن آهنگ-ساختن صدا یا ساختن انواع مختلفی از اجزاء تشکیل دهنده آهنگ- حتی میتونه در جهت الکترونیک و کارهای نرم افزاری باشه. در جهت موسقی های امروزی که شامل DJ و کار با سمپل و Audio میشه. بهرحال کیبرد نه تنها یک ساز نیست بلکه تنها ساز نیست.
کیبرد یک وسیله الکترونیکه که چندین و چند شکل میشه ازش لذت برد و استفاده کرد.
این رو مطمئن باشید و بدونید که اگر کسی تمام استفاده های کیبرد رو بلد بشه دیگه هرگز نمیتونه ازش بگذره و حتی بخاطرش ممکنه از خیلی چیزهای مهم زندگیش بزنه مثل خود من.

آره دوستان خوب ، با یه کیبرد نه تنها میشه نواخت ، بلکه میشه ساخت و گوش کرد.
با یه کیبرد میشه اول یه ریتم خوب و مناسب رو ساخت و تنظیم کرد. بعد صداهای مورد نیاز اون رو ترکیب و تنظیم و اماده کرد. بعد اون رو قسمت به قسمت و مرحله به مرحله تبدیل به یک آهنگ کامل و زیبا کرد تازه اگر لازم باشه هنوز قسمت های زیادی هست که میشه برای این کار اماده کرد

با یه کیبرد میشه موقع خوشحالی و شادی یه ریتم تند وشاد با آکورد پر و شلوغ گذاشت و با یه صدای تیز و مناسب هیجان درونی خود رو خالی کرد. یا وقتی که ناراحتیم و یه مشکلی داریم ریتم 8Beat یا Walts یا SlowRack بذاریم و با صدای String یا Oboe یا Harmonica یا انواع صداهای Pad یا Piano یه موسیقی ملایم و غمگین بر گرفته از احساس درونی خودمون بزنیم.

با یه کیبرد میتونیم یه آهنگ کامل رو برای کسی که دوستش داریم و یا باهاش مشکل داریم یا برای مناسبت خاصی یا هر گزینه ی دیگه ای که بخاهیم بسازیم و ارئه کنیم. و بدونه استفاده از هیچ ساز دیگه ای میشه این کار رو با کیبرد انجام داد والبته اگر ساز های زنده ی دیگه ای هم باشن خیلی بهتر میشه ولی موضوع اینه که با هیچ ساز زنده ی دیگه ای نمیشه یک آهنگ رو حتی در حر معقول ساخت.

کارکردن با کیبرد جوریه که اگر بهش وارد بشید میتونید با خیلی از نرم افزارها و سخت افزارهای دیگه نسبتا کار کنید. مثلا ساز الکترونیک پرکاشن وسیله ایه برای ایجاد ریتم بطور زنده ، یا حداقل همنوازی با ریتم و پر کردن اون که تشکیل شده از چند دکمه یا پد از جنس لاستیک فشرده که با زدن روی اونها صدای یک ساز کوبه ای تولید میشه.

حالا جالب اینه که در اوایل ورود این ساز به موسیقی همه تصور میکردن کسی که به نواختن ساز کوبه ای مهارت داره بیشتر و راحت تر میتونه با این دستگاه کار کنه ولی بعد مشخص شد کسی بهتر میتونه با این ساز کار کنه که به ریتم و ریتم سازی و استفاده درست از پرکشان ها در فضا های مناسب اهنگ آشنا باشه.

امکاناتی از کیبردها:
TRANSPOSE: بالا و پایین کردن نت کل کیبرد در هربار فشار دکمه به اندازه نیم پرده یا یک کلاوی
OCTAVE: بالا و پایین کردن نت قسمت های مختلف کیبرد در هر بار فشار دکمه به اندازه 12کلاوی یا یک اکتاو (بدونه احتساب خوئ نتی که روش هستیم)
TEMPO: تنظیم سرعت اجرا
METRONOME: صدای تیک تاکی که همان سرعت اجرا را نشوان میدهد
STYLE: ریتم
INTRO: شروع کننده ی ریتم
ENDING: تمام کننده ریتم
FILL_IN: جدا کننده قطعه های موسیقی در ریتم
REVERB: نوعی افکت که صدا در نوع های مختلفی مثل صدای درون قار میپیچد
CHORUS: نوعی افکت که در نوع های مختلفی صدا را بظاهر چندتایی میکند
PITCH BEND: نوعی پیچ گردان است که صدا را بصورت موج ، بسته به حرکت آن توسط نوازنده بالا و پایین میکند
MODULATION: نوعی پیچ گردان است که صدا را بصورت لرزنده در می آورد به بیان دیگر آن را میلرزاند.(در کیبرد های پیشرفته تر این پیچ تغییرات بیشتری روی صدا انجام میدهد)
MIDI: یک کلمه اختصاری جهانی با فرمت های جهانی برای اتصال دیجیتال انواع ساز یا سیستم هایی که از این سیستم میدی پشتیبانی میکنند به همدیگر و اجرای محصولاتی که توسط این فرمت ساخته شده اند
SCALE TUNING: تنظیم ظزیف تک به تک نت ها و کلاوی ها . از این سیستم برای سنتی کردن گام های محلی کشورها استفاده میشود.مثلا برای کشور خودمان تنظیم گام ماهور یا شور و...
SUSTAIN: در صدا ایجاد کشش میکند و نت ها بصورت کشش دار و آرام آرام قطع میشوند (در مدل های پیشرفته این سیستم تنظیم ویا برعکس میشود)
PORTAMENTO: هنگام نواختن ، جهش یک نت به نت دیگر بصورت موج موج صورت میگیرد
MONO/POLY/SOLO: نواختن روی کلاوی ها بصورت چندتایی انجام بگیرد یا با فشار هر کلاوی صدای کلاوی های قبلی قطع شود (خاموش یا روشن)
__________________________________________________

تمام این مطالب تجربی است و با نام بهرنگ میوه ثبت میشود
[email protected]

برگرفته از سایت ارتعاش
دوشنبه 3 خرداد 1389 - 3:09:31 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

پیوند های وبلاگ

آمار وبلاگ

11784 بازدید

6 بازدید امروز

5 بازدید دیروز

13 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements